galerija sodobne umetnosti
Lucija Stramec [SI]

Fokus: Slikarstvo
Rojena leta 1978 v Slovenj Gradcu. Živi in dela v Mariboru. Več info: Wikipedia

 

slide
Materializirane preobrazbe, akril, platno, 130 x 100 cm

 

“ Slikarstvo Lucije Stramec predstavlja dolgotrajno, minuciozno delo v polju slike. Njen ustvarjalni pogled se usmerja v naravo, kjer odkriva detajle. Iz tega makro sveta ustvarja senzibilno izživete veličastne likovne manifestacije. Z zgoščanjem črtnih sledi in plastenjem dosega učinek oblikovno veristične podobe, vzpostavi slikovito igro med svetlobo in senco ter živost naslikanega, saj je zaznati celo migotav optični efekt.
Javorjevi listi so različni ob njihovi istočasni samopodobnosti, zato lahko govorimo celo o fraktalni soodvisnosti detajla od celote. Slikarstvo Lucije Stramec je proces; premišljen, natančen, rafiniran in predan.”
Anamarija Stibilj Šajn, umetnostna kritičarka

 
 

slide
Brez naslova, akril, platno, 120 x 80 cm

 
 

slide
Dekompozicija, akril, platno, 130 x 200 cm

 
 

slide
Stari gaber, akril, platno, 130 x 100 cm

 
 

Lucijo Stramec zanima relacija svetlobe in materialne prezence, kar evocira razmislek tudi o duhovnih razsežnostih življenja in narave kot fundamenta našega bivanja. V svoji unikatni tehniki slikanja, z uporabo tankih lazurnih linij s čopičem, plasti večnivojski raster, s katerim definira iluzijo oblik na slikovni ravnini na videz monokromnega temeljnika.

 
 

slide
Sinička, akril, platno, 130 x 110 cm